Internet Μαρκετινγκ : Γιατι αποτελει στην Ελλάδα διεξοδο για πολλους ανεργους

Ψηφιακό Μάρκετινγκ : Γιατι αποτελεί διέξοδο για πολλούς ανέργους

Κάνοντας μία βόλτα στον Άγιο Στέφανο και μιλώντας με φίλους γνωστούς αλλά και αγνώστους, καταλαβαίνει κανείς εύκολα πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία και πως υπάρχει κυριολεκτικά σχεδόν παντού. Φαντάζομαι ότι αν είναι έτσι τα πράγματα εδώ, τότε σίγουρα θα είναι έτσι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αν όχι και χειρότερα. Τα νούμερα στις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων αντιπροσωπεύουν απλά μεγέθη, αλλά μόνο αν μιλήσει κανείς με αυτούς τους ανθρώπους, τους ανέργους, μπορεί να καταλάβει τι περνάνε και πως τα βγάζουν πέρα.

Μιλάμε για ανθρώπους με σπουδές, πτυχία, μόρφωση και γνώσεις και όρεξη για δουλειά, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν που να διοχετεύσουν την δημιουργικότητα τους για να μπορέσουν να βγάλουν τα προς το ζην ή έστω κάποια χρήματα για να ζούνε άνετα και χωρίς να ανησυχούν αν θα έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα. Το internet marketing greece έχει αρχίσει να αποτελεί μία διέξοδο για αρκετούς άνεργους αλλά και από εργαζόμενους που αναζητούν κάποιο έξτρα εισόδημα.

Τι είναι το digital marketing?

Πρόκειται στην ουσία για μάρκετινγκ μέσω διαδικτύου ή ψηφιακό μάρκετινγκ και γίνεται για την προώθηση ιστοσελίδων και προϊόντων. Το online marketing γίνεται κυρίως με τη λεγόμενη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Με τον όρο αυτό εννοούμε τις αλλαγές σε ιστοσελίδες οι οποίες θα τις βοηθήσουν να κατατάσσονται υψηλότερα στις σελίδες με τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για όρους σχετικούς με το περιεχόμενο τους ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προωθούν. Αυτό γίνεται γιατί ο αριθμός επισκεπτών που έχει μία ιστοσελίδα, εξαρτάται άμεσα από τις κατατάξεις της στις μηχανές αναζήτησης: όσο πιο μεγάλη είναι η θέση αυτή, τόσο περισσότεροι θα είναι και οι επισκέπτες της.

Πως μπορεί η διαφήμιση στο διαδίκτυο να βοηθήσει τους ανέργους;

Μπορεί διαβάζοντας τα παραπάνω να σας φαίνεται πως μόνο ειδικοί «κομπιουτεράκηδες» μπορούν να ασχοληθούν με αυτό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το Search Engine Optimization απαιτεί κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις για να γίνει σωστά, αλλά αυτό αφορά μόνο τον κύριο σχεδιασμό του, ο οποίος φυσικά μπορεί να γίνει από κάποιον SEO Greece Expert όπως τον Δημητρή Κουρδούπαλο ο οποίος έχει από τα top blog στην Ελλάδα για το SEO .Οι υπόλοιπες πτυχές του, όπως η σωστή κατασκευή ιστοσελίδων και η συγγραφή περιεχομένου, μπορούν να γίνουν κυριολεκτικά σχεδόν από τον καθένα, αρκεί να έχει κάποιο ταλέντο σε αυτόν τον τομέα. Για την ακρίβεια, οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με το internet και τις νέες τεχνολογίες, είναι αρκετά ανοιχτόμυαλες και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε πτυχία και περγαμηνές, αρκεί να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της θέσης σου και φυσικά να μπορείς να το αποδείξεις αυτό.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων, θα πρέπει να μπορεί κανείς να κατασκευάζει ιστοσελίδες που να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες θα θέσει συνήθως ο ειδικός του SEO που θα ηγείται του project, σε εύλογο φυσικά χρονικό διάστημα. Αν λοιπόν το έχεις με το web design, τότε δεν χάνεις τίποτα να έρθεις σε επαφή με κάποια από τις πολλές εταιρείες SEO στην Ελλάδα.

Η συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο, απαιτεί ακόμη λιγότερα προσόντα. Αρκεί να έχει κανείς μια κάποια άνεση με τη χρήση του γραπτού λόγου και να μπορεί να κάνει κάποιες βασικές έρευνες στη Google για να μάθει μερικά πράγματα σχετικά με το θέμα της κάθε ιστοσελίδας στην οποία θα κληθεί να δουλέψει. Αρκεί λίγο μεράκι, έμπνευση και όρεξη για δουλειά και οποιοσδήποτε μπορεί να δουλέψει σαν συγγραφέας περιεχομένου.

Το καλό με το internet marketing και αυτό που το κάνει καλή διέξοδο για τους ανέργους, είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες του χώρου, ακόμη και οι μεγάλες όσο μεγαλώνουν σε μέγεθος, τόσο αυξάνεται το πελατολόγιο τους δηλαδή, τόσο μεγαλώνουν και οι ανάγκες για άτομα που να αναλάβουν τις πιο απλές πτυχές της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Με άλλα λόγια, ψάχνουν συνέχεια για νέους συνεργάτες, κυρίως για τη συγγραφή περιεχομένου. Αν λοιπόν είστε άνεργος, τότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε δοκιμάζοντας την τύχη σας σε μία τέτοια εταιρεία…

Σχετικά άρθρα:

  • Δε βρέθηκαν σχετικά άρθρα
Comments Off on Internet Μαρκετινγκ : Γιατι αποτελει στην Ελλάδα διεξοδο για πολλους ανεργους